Okategoriserade

Applicera mascara – sminktips

Många kvinnor använder idag mascara, oavsett om de inser det eller inte. Mascara är ett utmärkt sätt att få dina ögon att se vackra och välmående ut. Det är dock inte en bra idé att applicera mascara på dina ögon.

Så du kan inte lita på mascara för att få dina ögonfransar att växa in. Det kan vara svårt för vissa av er, men sanningen är att om du börjar applicera mascara på dina ögon, så kommer dina fransar att vara så tjocka och disketta att du kan inte se dem. Det är viktigt att du tvättar ögonen regelbundet för att ta bort eventuella mascararester och för att bli av med de små dammpartiklar som har samlats på dina ögonfransar.

Rengöring

Du kommer att märka att många mascara applikationer är så vana att applicera mascara på deras ögon att de bara gör det regelbundet utan att tänka på det. Ibland använder de bara en ren trasa när de applicerar den på sina ögonfransar. Oroa dig inte för mycket för detta, du bör vara försiktig när du applicerar mascara på dina ögon. Om du bär mascara för att täcka dina ögonfransar, kommer du att sluta med fransar som är riktigt vackra. Men om du bär maskara för att bara göra dina ögonfransar längre, kommer du att få riktigt långa ögonfransar och inga ögonfransar alls. Precis som det är bättre att tvätta händerna först när du applicerar din makeup, är det bättre att tvätta bort din mascara innan du tar på dig din smink. Anledningen till detta är att mascara får på dina ögonfransar och sedan måste du ta av den för att sätta den på dina ögon. Det klumpar ihop sig och skapar en klibbig röra på dina ögonfransar.

Ibland blir människor bara lite ambitiösa och tar på sig en hel maskara för att täcka ett ögonfoder. Det kan tyckas vara en bra idé då, men det är en dålig idé eftersom mascara inte riktigt hindrar din ögonfodring från att flytta runt. Nästa gång du går ut för att sminka dig kommer du att märka att din ögonfodra är på sin plats. Du bör tvätta av din mascara först innan du sätter på ögonfodret.

För fler smink tips besök denna sida skönhetsexpo.se.