Blogg

Bli konsult som psykolog och hjälp dina medmänniskor

Att bli konsult som psykolog kan vara ett bra val för dig som vill ta denna väg i karriären. Psykologyrket kan vara såväl givande som stundtals utmanande. Psykologer jobbar ju trots allt med att diagnostisera, behandla och försöka förebygga olika former av psykisk ohälsa hos sina patienter. Därmed kan du få möjlighet att jobba med patienter i alla åldrar, från barn till vuxna, och hjälpa dem att må lite bättre rent psykiskt. Läs vidare för att få reda på hur det är att jobba inom detta yrke!

Så är det att bli konsult som psykolog och jobbar för ett bemanningsföretag

När du väljer att bli konsult som psykolog kan du se fram emot att bland annat få lite mer frihet och flexibilitet samt lite bättre betalt för det arbete som du utför. Men hur är det egentligen att jobba inom detta yrke då, kanske du undrar? Fortsätt att läsa så får du svaret!

Vad vi kan säga om yrket som sådant och utsikterna för din karriär rent generellt sett är att:

  • Du arbetar med att behandla psykisk ohälsa. Din huvudsakliga arbetsuppgift när du väljer att bli konsult som psykolog är att diagnostisera och behandla psykisk ohälsa i alla dess former. Det kan till exempel röra sig om allt från depression och ångest till bipolär sjukdom, schizofreni och ätstörningar. Utifrån din kunskap och erfarenhet behöver du sätta fingret på vilken som vore den bästa behandlingen i varje enskilt fall. Du kan bland annat föreskriva läkemedelsbehandlingar, erbjuda psykoterapi samt andra former av behandlingar för att hjälpa dina patienter.
  • Det finns många olika områden som du kan arbeta inom. Psykologer har många olika möjligheter att välja mellan när det kommer till karriären och vart den kan ta vägen. Vissa väljer att jobba för sjukhus medan andra istället arbetar för privata arbetsgivare. Ytterligare andra jobbar för bemanningsföretag som konsulter. Du kan dessutom välja att arbeta inom något av flera olika områden inom psykiatrin.
  • Yrket kan vara både utmanande och utvecklande. Det kan vara stundtals utmanande att jobba som psykolog. Samtidigt kan det också vara ett väldigt givande yrke. Du får nämligen möjlighet att hjälpa andra och får stora möjligheter att utvecklas och fortbilda dig inom yrket.