Blogga om fordon

Det är inte alla bilintresserade som besitter djupa kunskaper i webbutveckling.  Kanske är detta en av orsakerna till att mycket av den tillgängliga fakta om bilreparationer som finns, är begränsad till forum. Med enkla och moderna CMS har det blivit betydligt enklare att utforma sin egen webbplats och visa upp senaste projekt. I kombination med en youtube-kanal är vägen öppen för att attrahera en bred skara intresserade! För webbplatsen rekommenderas WordPress som för de flesta är välbekant. I detta CMS kan man enkelt bygga webb utan att ha någon som helst kod-erfarenhet.

Ett stabilt publiceringsverktyg för nybörjare

Fler och fler hemsidor utvecklas idag av WordPress. Inom gebitet CMS med modifierar kod har Drupal och WordPress blivit dominerande. Att välja mellan dessa är svårt, men oftast är WordPress som bäst för enklare hemsidor, medan Drupal kan passa bättre när det handlar om mer komplexa sajter med flera hundra användarkonton.

Ökad hastighet för hemsidan genom plugins

Ett av de mest kända av alla plugins är Akismet från Automattic vilka även ligger bakom WordPress. Dess funktion är att gå igenom content för att stoppa spam, och följer med i WordPress grundinstallation. Drygt en miljard användarkommentarer av spamkaraktär har hittills stoppats tack vare Akismet. För dig som är på jakt efter en funktionell och stabil webbplats, är det därför klart enklare än tidigare.

Rätt tema – Skillnaden mellan succé och fiasko?

De wordpressteman med störst popularitet är en vettig utgångspunkt när man vill ha ett annat. De är i stort sett alltid högkvalitativa och har hög anpassningsfrihet. Det finns avsevärt mycket fakta att hitta om WordPress och allt som behövs är att avsätta tid. För att köpa finare teman är det en mindre kostnad och därefter finns ingenting som hindrar webbplatsen från att besökas.

synvinklar1Som inspiration kring hur man kan utforma sin webbplats och vad som är möjligt med olika teman, är det bra att se hur andra gjort. En sida vilken bygger på ett av de enklare teman som finns, är synvinklar.se. De skriver främst om träning men innehållet och bilderna är föremål för variation. Söker du en möjlighet att blogga om hur du renoverade ett vrak från skroten, kan samma tema vara helt rätt. Välkommen till en värld av öppna dörrar!