Okategoriserade

Dags att renovera fönsterna

Det finns många anledningar till varför dina fönster behöver repareras. Några av de saker som människor i allmänhet reparera sina fönster för är: att hålla dem från att brytas, hålla vatten ute, hålla drag ut, skydda träet och isolera fönstret. De kan också rengöras om det behövs. För många husägare, det är en sista utväg, när allt annat har misslyckats.

Om du har ett läckande fönster, bör du titta på hur man reparerar det innan du ringer in en professionell. Det första du vill göra är att ta bort omslagen på insidan av fönstret. Detta ger dig bättre tillgång till det inre av fönstret. Därefter kommer du att vilja helt skala bort limmet eller färgen som är på insidan av fönstret. Du kommer att kunna använda en våt pappershandduk för att utplåna överskottet. Var noga med att inte få några på dina kläder eller dina möbler. Byt sedan ut beläggningen mot en icke-metallisk baksida som är gjord av splittrat material. Detta ger dig bättre skydd mot kyla eller vind.

Täta fönsterkanterna

Nästa steg är att applicera en trycktätning. Detta hjälper till att vattentäta fönstret. Kom ihåg att en bra idé är att använda en remsa som innehåller en bra mängd vattenavvisande. Spraya tätningen i gapet mellan fönsterkarmen och glasrutan. Se till att tätningen går så långt den kan på andra sidan av fönsterramen. Ta ett ark maskeringstejp och håll fast det på andra sidan fönstret. Detta kommer att hålla remsan från att komma in genom fönstret.

Ibland kommer ett fönster inte att täta ordentligt. Det kan vara så att fönsterramen var för mycket åt sidan. I det här fallet kan du behöva göra vissa justeringar. Om gapet mellan glasrutan och ramen är för stor, kan du alltid göra ett snitt med en sax och göra trim mindre. Du bör försöka undvika att gå för långt med detta också.

En professionell kommer förmodligen att rekommendera användning av plywood i stället för standard fönsterkarmen. Detta beror på att plywood kan vara tjockare. När du gör nedskärningar på andra sidan fönstret, se till att du inte går för långt. Se till att när du skär arket av plywood att plywood har ett nät på toppen. Nätet kan hjälpa till att hålla skräp från att blåsas runt medan du är fönster håller på att repareras. Glöm inte att skära plywood så att den är tillräckligt stor för att kunna passa över fönsterkarmen. När du fixar kanterna, bör du se till att limmet inte sticker upp så mycket som möjligt. När detta händer kommer limmet ofta ge vika och sedan arket av plywood kan falla. Detta är ett problem som kan hända mycket lätt om kanterna inte skärs korrekt.

Ta dig tid när du gör dessa reparationer. Ibland är det bäst att vänta på att vädret ska vara rätt och det är då du kommer att kunna reparera dina fönster på bästa möjliga sätt.

Besök denna sida fonsterputzarna.se om hantverkstjänster.