Okategoriserade

Vitaminer – hälsosamt

Information om vitaminer är bra, men du måste lita på dina läkare. Använd vad de säger att du klarar dig. En guide till vitaminer som är bevisat säker
D-vitamin är en av de mest missbrukade vitaminer. Vissa studier säger att du ska ta så mycket du kan för att få nog av detta mineral i kroppen. Och det finns ingen anledning att göra det. Få massor av kalcium och allt kommer att bli bra. Vissa studier visar att kalcium och D-vitamin är mycket bra för dig. Bara dessa två saker utgör en utmärkt grupp.

Olika vitaminsorter

Det finns andra vitaminer, men dessa är de vanligaste typerna. C-vitamin är vitaminet med den mest vetenskapliga forskningen för att backa upp det. När det gäller C-vitamin, måste du se till att du äter frukt och grönsaker. Även om du använder fiskleverolja, om du tar för mycket av detta vitamin kan du drabbas av konsekvenserna. Dessa typer av studier visar inte skada. Men de visar inte heller någon nytta.

Forskning visar att dessa enzymer inte fungerar och är inte särskilt effektiva. Så ta dem inte om du inte gör det av en mycket viktig anledning.

Vitamin E och C-vitamin är förmodligen den perfekta vitaminer. Det belopp som vi behöver är inte tillräckligt för att orsaka skada. Men folk får för mycket av dessa saker, och det är därför de har biverkningar. Vissa sällsynta hälsoproblem kan uppstå när du får för mycket av rätt vitamin. Detsamma gäller för C-vitamin. Det är lätt att överdosera detta vitamin.

Rekommendationen är att ta inte mer än vad som anges på burken. Om du har några frågor, besök din läkare och be om hjälp.

Besök denna sida hälsomagasinet.se om hälsa för mer information.