Okategoriserade

Börja träna kampsport

I min första bok talade jag om de tre huvudkomponenterna i en kampsport. Dessa komponenter är att studera, öva och ansökan. I den här boken kommer jag att titta på några av de övningar som kommer från var och en av dessa komponenter.

Den första övningen kommer från att studera konsten. Det kallas ibland ”balansering.” Principen bakom denna övning är att sätta en kraft i rörelse på ett sådant sätt att den motstår sin egen närvaro. Du måste balansera dig själv på slutet av foten för att undvika att falla av. En annan metod för balansering är förmågan att stödja en vikt med armarna. Du försöker lyfta något genom att använda dina armar och axlar. Detta är en mycket bra övning för att utveckla balans och styrka. Ett bra sätt att stärka dina armar är att använda dem för att hjälpa dig att hålla en penna. Håll pennan vertikalt, på armlängds avstånd. Håll den på det sättet för ett ögonblick, så att dina händer att släppa bort från pennans spets. En övning som liknar balans men är lite annorlunda är handrörelse. Först, stå med fötterna höft-bredd isär och knäna dras upp till bröstet. Se till att tårna är platta på golvet. Sätt sedan ihop händerna och luta dig tillbaka något, förlänga kroppen bakåt.

Med händerna utsträckta, bör dina armar böjas så långt de kan gå. Håll händerna rakt på sidorna. Böj sedan knäna och håll armarna ut åt sidan. Dina fötter bör vara något bredare än axlarna. I ett kraftläge, sänk dig framåt tills din rumpa vidrör golvet.

Balansövningar

En andra övning kallas balansposition. I den här övningen försöker du behålla balansen på en vertikal yta. Detta är ungefär som en upp och ner triangel: dina fötter är din bas, knäna är din spets, och huvudet är din poäng. Armarna ska vara raka med handflatorna uppåt. Dina ögon bör vara på toppen av triangeln. Försök att hålla benen på 90 grader till bålen. En tredje övning, som kallas balans-on-the-toe, är en där du försöker behålla balansen genom att placera händerna över tårna. Detta är en bra övning för att utveckla uthållighet och uthållighet. Det som är bra med denna övning är att du inte håller balansen på en yta utan snarare placera fötterna över en plan yta.

Det finns flera andra övningar som kan användas för att utveckla dina kunskaper om en kampsport. Till exempel kommer din balans och styrka förbättras om du kan ”eliminera” ena sidan av kroppen. Det vill säga, om du har problem med att balansera på vänster sida, prova att balansera på höger sida. Du kommer att upptäcka att denna övning kommer att hjälpa ditt saldo. En fjärde övning kallas rörlighet. Återigen är detta ett sätt att visa eleven hur man har kontroll över sin egen kropp. Istället för att hålla en viss hållning eller med hjälp av en viss stil, prova att stå lång med armarna korsade och händerna på höfterna. Detta kan vara mycket svårt om du inte vet vad du ska göra.

Det finns många fler kampsportsövningar. Du kommer att behöva utveckla din egen teknik för dessa övningar.

Besök denna sida mtbtraning.se om träning för vidare information.